Съвети при избор и носене на класически костюм и аксесоари-112

Съвети при избор и носене на класически костюм и аксесоари

2017-02-15

suveti-1-1

Да имате добър шивач е задължително. Ако купите костюм, който не пасва идеално на силуета Ви, той може да го коригира.

suveti-1-2

Когато купувате костюм първото нещо, което трябва да проверите е как приляга сакото върху раменете Ви. Проверете и дължината, при класическото сако тя трябва да бъде до основата на палеца на ръката когато е отпусната встрани.

suveti-1-3

Когато го закопчаете, трябва да можете да вкарате дланта си свободно между гърдите и сакото.

suveti-1-4

Първото най-горно копче на сакото трябва да бъде на пъпа или малко по-нагоре. Ако сакото е с три копчета, то тогава правилото важи за средното.

suveti-1-5

Ръкавите на ризата трябва да се показват от сакото на около сантиметър, сантиметър и половина и не бива да покриват части от дланите ви.

suveti-1-6

Дължината на панталона трябва да стига до глезена ви. Добре е да има едно или никакво пречупване върху обувката.

suveti-1-7

На мода са тънките ревери, така че ако искате да сте в крак с последните модни тенденции е добре да се ръководите от това правило при избора на сако.

suveti-1-8

Никога не закопчавайте най-долното копче на сакото. Модерни са саката с две копчета, а за по-спортен и небрежен вид тези с едно копче. Ако все пак изберете сако с три копчета, то закопчайте само средното. Винаги разкопчавайте сакото си при сядане и отново закопчайте при ставане.

suveti-1-9

Ако към костюма има и жилетка, дължината й трябва да стига до колана, а най-долното копче остава разкопчано.

suveti-1-10

Вратовръзката трябва да пада до нивото на пъпа и почти да докосва колана. Цветът задължително е по-тъмен от ризата, която носите. Широчината по правило е колкото ревера на сакото. Ако носите щипка за вратовръзка, тя трябва да е по-тясна от нея и винаги я слагайте между третото и четвъртото копче на ризата. Тънката част на вратовръзката трябва да е малко по-къса от широката. Ако все пак не успявате да я вържете така, просто я приберете в ризата.

suveti-1-11

Коланът трябва да е тънък и с цвета на обувките, а ако носите часовник с кожена каишка, цветът й също трябва да е съобразен с този на колана. Ако сте с тиранти, не слагайте колан. Ризата трябва да е в панталона, за да може коланът да е видим.

suveti-1-12

Обувките са много важен аксесоар към добре изглеждащия костюм. Не комбинирайте черен костюм с черни обувки, заложете на кафявото или бургундско червено. Черните обувки не подхождат на кафяв костюм. За него изберете кафяви, червени обувки или такива в бургундски цвят. За тъмносин и светлосив нюанс изберете черни, кафяви, червени или бургундски цвят обувки.

suveti-1-13

Чорапите трябва да са опънати по крака ви, за да не разкриват кожата при сядане, затова избирайте такива с дължина до коляното. Материите са вълна, памук, кашмир и коприна. Последните две са за предпочитане. Съобразете цвета с този на костюма.

suveti-1-14

Кърпичките са аксесоар, който придава контраст и акцент на костюма стига да е правилно подбрана. Има много начини да я сгънете, изберете този, който най-много отива на стила на костюма Ви. Внимавайте само цветът й да не съвпада с цвета и материята на вратовръзката.

Категории от блога

Препоръчани продукти

 • МЪЖКИ КОСТЮМ СЪС САТЕНИРАНА ЯКА

  МЪЖКИ КОСТЮМ СЪС САТЕНИРАНА ЯКА

  599.99 лв

 • КОСТЮМ CEREMONY 2022

  КОСТЮМ CEREMONY 2022

  599.99 лв

 • Мъжки костюм Simba

  Мъжки костюм Simba

  599.99 лв

 • Мъжки костюм Aswan

  Мъжки костюм Aswan

  599.99 лв

 • Класически мъжки костюм в черен цвят

  Класически мъжки костюм в черен цвят

  549.99 лв