4 причини дънките да са популярни

2019-11-28

Не е нужно да сте професионален моден дизайнер, за да знаете, че дънките са един от най-популярните стилове на панталони в света. Те се носят от мъже, жени и деца от всякаква възраст и произход. Разбира се, това не е нова тенденция, тъй като дънките отдавна са предпочитаният избор на панталони сред общото население. Но какво точно ги прави толкова популярен избор на панталони?

1.    Сила и издръжливост
За да разберете по-добре огромната популярност на дънките, първо трябва да направите няколко крачки назад, за да оцените произхода му. Дънките имат корени от 1800-те години, по време на които първият чифт дънки е бил произведен и продаден на златотърсачите в периода „Gold Rush“. Изследването на злато през това време не е било лесна задача и облеклото на смелите мъже е трябвало да издържа природни стихии и дълги часове труд. Нуждата от по-здрав чифт панталони е основната причина за създаването на модерните дънки, които носим често в ежедневието си.

2.    Старите дънки са модерни
По отношение на стила дънките без съмнение са един от най-атрактивните видове панталони на пазара. Една от причините за "красотата" на дънките се крие в способността им да стареят грациозно. Много често модните дизайнери представят износени, скъсани и захабени дънки като пик в модното творчестов.
Такъв тип дизайн прави дънките по-привлекателни, изграждайки по-голяма естетическа стойност на дрехата. Характерно за този модел е избледнял цвят, по-последователна текстура и кръпки.

3.    Лесни за съчетаване
Дънките са невероятно лесни за съчетаване с други облекла, до голяма степен благодарение на техния универсален, но същевременно стилен дизайн. Традиционните деним цветове като светло синьо и индиго вървят с почти всеки стил на облекло. Ако имате склонност да прекарвате половин час или повече в опити да намерите нещо, което да облечете сутрин, може би трябва да преминете към дънки. Можете лесно да намерите подходящ топ и кежуал обувки с чифт висококачествени дънки.

Въпреки че са подобни по отношение на външния вид и конструкцията, производителите експериментират с фини промени. Например, някои дънки са проектирани с друга материя вместо деним, а други са оцветени с боядисани цветове.


4.    Носени от знаменитости
Не е тайна, че Холивуд (и като цяло известни личности) пряко влияят на модните тенденции. Когато се появи нова дреха във филм, широката публика я възприема като нова тенденция, към която се стреми стремглаво. Дънките отдавна се носят от известни личности, включително известни актьори и актриси, музиканти, шоумени и бизнесмени. 

        

Категории от блога

Препоръчани продукти

 • Пуловер Casual

  Пуловер Casual

  39.00 лв

 • Сако от италианска вълна

  Сако от италианска вълна

  249.00 лв

 • Палто от вълнен италиански плат

  Палто от вълнен италиански плат

  299.00 лв

 • Мъжко сако каре Premium

  Мъжко сако каре Premium

  249.00 лв

 • КОСТЮМ RITO

  КОСТЮМ RITO

  499.00 лв

 • КОСТЮМ YORK19

  КОСТЮМ YORK19

  499.00 лв

 • САКО SAMBUCA

  САКО SAMBUCA

  199.00 лв

 • ШЛИФЕР RONALD

  ШЛИФЕР RONALD

  149.00 лв

  119.20 лв

 • Сако 100% вълна

  Сако 100% вълна

  249.00 лв

 • САКО blue shades

  САКО blue shades

  199.00 лв

  159.20 лв

 • Сако shades of tile

  Сако shades of tile

  199.00 лв

  159.20 лв

 • Панталон casual

  Панталон casual

  79.00 лв

  55.30 лв

 • Панталон CAUTION TEE

  Панталон CAUTION TEE

  79.00 лв

  55.30 лв

 • СУИТШЪРТ CAUTION

  СУИТШЪРТ CAUTION

  99.00 лв

  69.30 лв

 • Спортно елегантен панталон

  Спортно елегантен панталон

  79.00 лв

  55.30 лв

 • Костюм Ceremony

  Костюм Ceremony

  499.00 лв

 • Костюм Deluxe

  Костюм Deluxe

  499.00 лв

Препоръчани статии

Зимното мъжко палто през есен-зима 2019/2020

Зимното мъжко палто през есен-зима 2019/2020

Зимното мъжко палто е дреха, която може да ви помогне да издържите студа, вятъра и снега или дъжда. То трябва да съдържа дебела изолация, така че тяло ...

ТОП КОЛЕДНИ ПОДАРЪКА ЗА НЕГО

ТОП КОЛЕДНИ ПОДАРЪКА ЗА НЕГО

Намирането на страхотни подаръци за мъжете в живота ви често може да бъде предизвикателство, но тази Коледа няма нужда да търсите повече вдъхновение ...

Най-често срещаните стилове на панталони за мъже

Най-често срещаните стилове на панталони за мъже

MONNI представя голямо разнообразие от стилове на панталони за мъже, от чиноси до спортни долнища, които подхождат на различни поводи. Независимо дал ...