Любопитни факти за мъжките сака-138

Любопитни факти за мъжките сака

2019-11-05

От миналото до момента има два вида мъжки сака - едноредно мъжко сако и двуредно мъжко сако. Как трябва да се носят сака и каква е тяхната история може да прочетете по-долу в статията.

1.Едноредно или двуредно мъжо сако 

Още в миналото двуредните сака са били едно от основните дрехи за един мъж. След военната ера, обаче, този тип сака отпаднали от модните тенденции в мъжките облекла. Това се дължи главно на това, че производителите са били принудени да използват по-малко плат поради нормирането им по време и след войната. На мястото на двуредното мъжко сако се появило едноредното. 

В днешно време и двата вида сака са популярни сред мъжките дрехи и характеризират стил и качество, в зависимост от марката, която ги произвежда. 

2.Едноредно мъжко сако с две или три копчета 

По правило горното копче едноредното мъжко сако с две копчета винаги трябва да бъде закопчано. Този тип мъжко сако изглежда най-добре в по-тъмни, плътни цветове и се счита за по-малко официален от саката с 3 копчета. 

Ако си харесате сако с три копчета, задължително е да закопчаете средното, като най-горното може да остане по ваша преценка. И в двата случая, най-долното копче трябва да остане откопчано. 

Категории от блога

Препоръчани продукти

 • МЪЖКИ КОСТЮМ СЪС САТЕНИРАНА ЯКА

  МЪЖКИ КОСТЮМ СЪС САТЕНИРАНА ЯКА

  599.99 лв

 • КОСТЮМ CEREMONY 2022

  КОСТЮМ CEREMONY 2022

  599.99 лв

 • Мъжки костюм Simba

  Мъжки костюм Simba

  599.99 лв

 • Мъжки костюм Aswan

  Мъжки костюм Aswan

  599.99 лв

 • Класически мъжки костюм в черен цвят

  Класически мъжки костюм в черен цвят

  549.99 лв